Om Fiffiga

Varmt välkommen!

Jag som driver Fiffiga – För hållbar hälsa, heter Åsa Nelson och jag arbetar som stress- och avspänningspedagog och mindfulnesslärare. Jag har min mottagning på Norra Vallgatan 20 i Malmö.

När jag startade upp Fiffiga var det för att jag vill bidra med kunskap och verktyg som gör skillnad på riktigt.

Jag vill erbjuda ett utrymme i vardagen där du som klient eller deltagare kan kliva ur prestationen och det höga tempot som många av oss lever i för att för en stund få möjlighet att reflektera över hur du har det och vad du behöver för att må bra i längden. Och vad som är viktigt på riktigt för dig.

För mycket stress och press under för lång tid utan återhämtning kan ha förödande konsekvenser i våra liv men med ganska små insatser kan vi få till en bättre balans och minska risken att bli sjuka på grund av stress. Det går att göra skillnad och jag finns här för att hjälpa dig på vägen.

Jag är också mamma till ett barn med typ 1 diabetes

– Fria samtal till dig som är förälder till barn med T1D –

2018 fick min dotter diagnosen typ 1 diabetes och några månader efter det bekräftades det även att hon hade celiaki. Hon var då 8 år gammal. Vårt liv förändrades över en natt. Du som själv är förälder till ett barn med T1D vet att det är ett arbete som pågår dag och natt och att det kan innebära mycket oro, rädsla och en känsla av otillräcklighet.

Åtta månader efter att vi fått diagnosen blev jag sjukskriven för stressymptom. Min energi tog slut… jag tog slut. Jag hade inte haft utrymme att ta hand om mig själv mitt i allt. Och framför allt så hade jag inte fått den återhämtning jag behövde. Sakta men säkert har jag tagit mig tillbaka. Mina marginaler är fortfarande inte som förr så jag behöver vara lyhörd för hur jag har det och vad jag behöver.

Min mindfulnessträning varit en stor hjälp för mig. Det är lätt att sätta orimliga förväntningar på oss själva vad vi ska orka med. Men vi behöver se till att få en bra balans i vardagen för att hålla i längden. Det kluriga är HUR men det kan jag hjälpa dig med.

Jag vill så gärna dela med mig, av det som varit så hjälpsamt för mig, till dig som är i samma situation.

Jag ger av min tid helt förbehållslöst (tre fria samtal). Förhoppningsvis kan jag bidra med några verktyg och förhållningssätt som kan vara hjälpsamt för dig mitt i allt.  

Du väljer vad vi ska prata om. Stress och återhämtning eller om du vill lära dig att komma igång med mindfulnessövningar eller både och. Du får använda tiden som du vill. Min roll i vårt samtal är att finnas där för dig. 

Vi kan ses digitalt eller på min mottagning i Malmö (Norra Vallgatan 20), nära tågcentralen. Om du känner att du behöver stöd, vänta inte. Hör av dig till mig så pratar vi vidare om hur jag kan stötta dig. Du är varmt välkommen!

Utbildning

2014-2015 – Mindfulnessinstruktör Steg 1 – Mindfulnesscenter AB

2015 – Påbyggnadsutbildning ”Mindfulness på arbetsplatsen” – Mindfulnesscenter AB

2016 – Påbyggnadsutbildning ”Mindfulness på skolan” – Mindfulnesscenter AB

2016-2017 – Mindfulnessinstruktör Steg 2 – Mindfulnesscenter AB

2019 – Påbyggnadsutbildning ”Mindfulness och medkänsla” – Mindfulnesscenter AB

2019 – Mindful Self-Compassion Intensive, lärare Kristin Neff och Chris Germer – Center for Mindful Self-Compassion

2019 – Stress- och avspänningspedagog med kognitiv inriktning – Sverigehälsan

2019 – Motiverande samtal – Humanova

2020 – Lic. Kostrådgivare – The Academy

”Åsa är pedagogisk och saklig i sin roll”
”Inspirerande och äkta”
”Mycket förtroendegivande.
Generös med kunskap”

Kontakt

kontakt