Ett trasigt energiregleringssystem

Energihormonet kortisol är en viktig pusselbit för att förstå utmattningssyndrom. På väg in i utmattningen är det som att stoppsystemet går sönder och kortisol frisätts hela tiden. I utmattningen är kortisolnivån ofta antingen låg eller tenderar att fastna i högt. Och långt in i läkningen är energiregleringssystemet känsligt.

I dagens samtal pratar Åsa och Elisabet om hur kunskapen om kortisolets funktion kan hjälpa oss att medvetet hjälpa kroppen att reglera energin.

Elisabet Hammaburg hjälper utmattade att förstå sin utmattning så att de kan leva ett rikt och hållbart liv. Elisabet är författare till ”Förstå din utmattning – om att läka och hitta hem igen” och erbjuder föreläsningar och kurser.  www.hammaburg.se

Jag är utbildad stresspedagog och mindfulnesslärare. I min verksamhet Fiffiga – För hållbar hälsa erbjuder jag samtal, kurser och föreläsningar inom stresshantering och mindfulness för en hållbar hälsa. På plats i Malmö eller digitalt.

Vill du ha stöd och rådgivning inom stresshantering? Eller kanske handledning i mindfulness?

Hör av dig till mig så kan jag berätta hur jag kan stötta dig asa@fiffiga.se.

Ta väl hand om dig 🌿
🌱 Åsa